AromaTouch: Massage- en aromatherapie in één

De zachte ritmische bewegingen van de massage bieden het lichaam een weldadige, diepe ontspanning en bevorderen de doorbloeding van de onderliggende weefsels. Massage van reflexzones heffen blokkades in zenuw- en energiebanen op. Het gebruik van etherische oliën ondersteunt deze processen en bewerkstelligen een verbinding tussen het fysieke en het geestelijke. Je ervaart hierdoor een zeer diepe geestelijke en fysieke ontspanning.

Massagetherapie is een holistische aanpak. Ons lichaam is namelijk veel meer dan enkel een fysiek lichaam. Om ons lichaam hebben wij diverse energetische lagen. De Oosterse wetenschap maakt hier bijvoorbeeld gebruik van. Bij massagetherapie worden weefsels, zenuwbanen en energiebanen bewerkt. Een weldaad voor de fysiologische processen in ons lichaam. AromaTouch voegt hier een extra dimensie aan toe; onze emoties.

Behalve een weldaad voor het lichaam, blijkt het gebruik van etherische oliën ook zeer effectief te zijn bij emotionele klachten als verdriet, negatieve stemmingen, angst of depressie. De diepe ontspanning van een massage wordt ondersteund door de emotionele ontspanning veroorzaakt door de aroma’s van de oliën. Soms kan dit een emotionele ontlading bij iemand ten gevolg hebben.


Aromatherapie tegen stress

Therapie met zuivere etherische oliën is een goede anti stress therapie. Onze reuk is namelijk heel belangrijk en beïnvloed ons welzijnsgevoel. Zonder erbij stil te staan, roepen geuren herinneringen bij ons op. Zijn het mooie herinneringen, dan voelen wij ons goed en rustig. Aromatherapie harmoniseert onze fysieke en mentale gezondheid.

Geconcentreerde extracten hebben een sterk aroma en enkele druppels zijn al voldoende om een ruimte te voorzien van een rustgevend aroma. Vluchtige etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd, worden daarom al van oudsher gebruikt bij lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de heilzame werking van de eucalyptus bij problemen met de luchtwegen.

De essentiële oliën die worden gebruikt, worden verkregen door bijvoorbeeld stoomdestillatie onder lage druk of door koud persen. Dit zijn extractiemethodes waarbij de aromatische moleculen niet worden beschadigd. De biochemische werking van deze moleculen in de olie blijft hierdoor behouden. De natuurlijke oliën hebben hierdoor tevens een weldadige werking op de vitaliteit van onze huid.

Laden...